nieuws

Straatmaker-aan-Zee-show dit jaar in Scheveningen

bouwbreed

De Straatmaker-aan-Zee-show wordt dit jaar gehouden in Scheveningen. Wethouder P.J.L. den Dulk legt op vrijdag 7 juni de eerste steen. De ‘show’ bestaat uit een wedstrijd waarin dertien koppels jonge straatmakers 25 vierkante meter sierbestrating aanleggen. De volgende dag vindt de prijsuitreiking plaats.

De wedstrijd wordt gehouden op de boulevard ter hoogte van het museum Beelden aan Zee. De organisatie is in handen van de gemeente Den Haag, de Vereniging van Fabrikanten van Betonstraatstenen (FABES), de Ondernemersbond Bestratingsbedrijven (OBN) en de Stichting Beroepsopleidingen Weg- en waterbouw (SBW).

Na de wedstrijd blijft de sierbestrating liggen. “De straatmakers die zich in de laatste fase van hun opleiding bevinden, maken met diverse kleuren en typen betonstraatstenen vastomschreven figuraties in frivool straatwerk, ingekaderd met contrasterende geordende betontegels”, aldus een toelichting van de organisatoren.

Het eindresultaat wordt beoordeeld op verschillende kwaliteitsaspecten zoals strakheid en correct knipwerk. Verder wordt onder meer gekeken naar de samenwerking tussen de verschillende deelnemers.

Tijdens de wedstrijd treden verschillende muziekgezelschappen op. Eveneens zijn er stoomwalsen te zien, is er een springkussen en rijdt er een minitrein rond.

Het is de bedoeling op deze manier bij jong en oud belangstelling te wekken voor het beroep van straatmaker. Het evenement wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden.

Reageer op dit artikel