nieuws

Restauratie Dominicuskerk voltooid

bouwbreed

Na twee jaar heeft Aannemerscombinatie Bouwbedrijf Ursem BV uit Wognum/Abma-Ursem BV te Exmorra de restauratie van de Amsterdamse Dominicuskerk afgerond. De werkzaamheden omvatten onder andere herstelwerk aan vloeren, metselwerk, glas-in-lood vensters, kapconstructie, goten en stucwerk.

Bij het herstel van de pinakels en montants van deze P.J.H. Cuypers kerk werd in grote mate het door Abma-Ursem ontwikkelde kunstzandsteenprocede toegepast, waar inmiddels octrooi op is verleend. Met de herstelwerkzaamheden onder leiding van het Amsterdamse Architektenbureau Mattens en Weller is een aanneemsom van circa f. 3 miljoen gemoeid. Het constructieve gedeelte was in handen van het plaatselijke bouwadviesbureau Strackee.

Reageer op dit artikel