nieuws

Overeenkomsten bouwlocatie Vathorst officieel ondertekend

bouwbreed

De realisering van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst is een stap dichterbij gekomen. Stadsgewest, provincie en gemeente hebben hiervoor woensdag een realiseringsovereenkomst ondertekend.

Op Vathorst, dat naar verwachting in 1999 in ontwikkeling zal worden genomen, moeten 8000 tot 10.000 woningen worden gebouwd.

De ontwikkeling is echter nogal een gecompliceerde onderneming. Immers, op de betreffende locatie vragen onder meer het saneren van voormalige storten, de infrastructuur zoals de doorsnijding van de A1 en ook de inpassing van het dorp Hooglanderveen om een oplossing.

Naast de nu ondertekende realiseringsoverenkomst hebben de overheden eveneens met de marktpartijen een contractje afgesloten. Voor de realisering hebben de marktpartijen Bouwfonds, Heijmans, Dura, Wilma en Van Zwol het Bouwconsortium Vathorst cv opgericht. Tussen overheid en markt is een gelijke risicoverdeling afgesproken.

De grond wordt door het consortium gekocht en via de gemeente ontwikkeld. Hiermee houdt de gemeente voldoende invloed op de stedelijke en kwalitatieve ontwikkeling.

Reageer op dit artikel