nieuws

Onrust in Weert over haalbaarheid bouwprogramma

bouwbreed

De Werknemerspartij in de gemeenteraad van Weert vreest dat het bouwprogramma voor de jaren 1997-2000 in het gedrang komt. In die periode moeten 1412 woningen worden gebouwd. In een brief aan B en W meldt de partij dat dit jaar begonnen moet worden met de bouw van 116 woningen en volgend jaar met 93 woningen in het plan Molenakker. Hier worden onder andere 48 particuliere kavels uitgegeven die kort geleden bij loting al zijn toegewezen.

“De gelukkige potentiele kopers wachten vol ongeduld op een aanbieding van de gemeente. Ons bereiken signalen dat er vooralsnog geen uitgifte aan particulieren plaatsvindt”, aldus de briefschrijvers. Ook de voorbereiding voor woningbouw in Vrakker-West en Landbouwbelang, totaal 200, en het aanwijzen van een woongebied voor 83 woningen, verloopt stroef. Gesignaleerd wordt dat nog geen ontwerp-bestemmingsplannen in procedure zijn gebracht en niet de gemeente maar poontwikkelaars de bouwgrond in eigendom hebben.

Reageer op dit artikel