nieuws

Nieuw systeem integreert brand- en inbraakdetectie

bouwbreed

Siemens heeft een nieuw beveiligingssysteem ontwikkeld waarin inbraak- en branddetectie zijn geintegreerd. Het nieuwe systeem, MyButler, is draadloos en functioneert door een druk op de knop. Het systeem kan ook nog andere taken verrichten. Zo kan met behulp van de afstandsbediening bijvoorbeeld de verlichting worden geschakeld of de zonwering worden bediend.

MyButler is voorzien van een automatische telefoonkiezer met spraakmodule. Als er een calamiteit plaatsvindt, kan het systeem een vooraf ingegeven telefoonnummer van familie of vrienden bellen. Degene die de telefoon opneemt wordt door middel van een gesproken boodschap geinformeerd over de soort melding en waar deze vandaan komt.

Als het systeem geen gehoor krijgt belt het een particuliere alarmcentrale. Via een ‘spreek/ luisterverbinding’ is het mogelijk om na te gaan hoe de situatie in de woning is. Als er aanleiding is om naar de woning toe te gaan houdt het systeem bij of de hulpverlener tijdig arriveert. Als dat niet zo is, wordt er een tweede melding aan de alarmcentrale gedaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels