nieuws

NCB bezorgd over oprukkende bouw

bouwbreed

De Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond NCB maakt zich ernstig zorgen over de oprukkende bebouwing. Bestuurder A. Vermeer, over enkele maanden de nieuwe voorzitter van de organisatie, zei dit op een bijeenkomst van de NCB in Rosmalen.

Woningbouwlocaties snoepen volgens hem een steeds groter deel op van het beschikbare buitengebied. Dat gaat ten koste van agrarische gronden en natuurgebieden. Van een compensatie is nauwelijks sprake, omdat daarvoor eigenlijk geen grond meer beschikbaar is.

Vermeer vindt dat de provincie het streekplan zodanig moet herzien dat aan deze ontwikkeling een halt wordt toegeroepen. Dat kan volgens hem bijvoorbeeld door de bebouwingsdichtheid van nieuwe woningbouwlocaties te vergroten of door meer in de bestaande bebouwde kommen te bouwen.

Reageer op dit artikel