nieuws

Moeizaam concept-akkoord over afgraven klei in Maalbeek

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Belfeld en het ontgrondingsbedrijf Sanders en Geraedts uit Swalmen, hebben een moeizaam concept-akkoord bereikt over het afgraven van twintig hectare klei en zand in het gebied Maalbeek.

In totaal gaat het om 600.000 ton klei die, in de periode 2000-2020 gewonnen moet worden voor de dakpannenindustrie in Noord-Limburg.

In de concept-overeenkomst zijn principe afspraken gemaakt over de financiele bijdragen, herplantplicht en bestuurlijke invloed.

Vooral die laatste afspraak willen de raadsfracties verankerd zien. Volgens burgemeester F. van Beek krijgt het gemeentebestuur, bij het vaststellen van bestemmingsplannen en afgeven van een nieuwe milieuvergunning een grote grip op de enorme ontgrondingsoperatie.

Reageer op dit artikel