nieuws

Limburgse Rijksweg wordt boulevard

bouwbreed

De huidige Rijksweg, die voert door Geleen en Sittard, wordt omgebouwd tot een metropoolachtige boulevard met een drastische beperking van het autoverkeer. In de centra van beide steden komt een absoluut autoverbod. Dit blijkt uit de concept-nota ‘Rijksweg Boulevard Sittard-Geleen’.

Voor de afvoer van het verkeer is de aanleg van een nieuwe Randweg noodzakelijk. De breedte van de boulevard varieert van ruim vierbaans tot krappe twee-baansweg.

Ook stedebouwkundig heeft de verandering van de Rijksweg gevolgen. Ter verhoging van de allure van de boulevard zijn, volgens de conceptnota, grote losstaande gebouwen gewenst (stadsvilla-achtige ontwikkelingen). Een van deze villa’s, met acht verdiepingen, is gepland ter hoogte van het kruispunt met de Middenweg.

Reageer op dit artikel