nieuws

IHC Caland in race voor bouw 100 snijkopzuigers

bouwbreed

IHC Caland, bouwer van schepen, baggervaartuigen en offshore-materieel, heeft voor f. 380 miljoen aan orders binnengehaald. Het bedrijf, goed voor een omzet van f. 928 miljoen, haalde onder meer de opdracht binnen voor de levering van zes snijkopzuigers (baggervaartuigen) aan China en nog zo’n vaartuig aan Maleisie. Bovendien heeft het bedrijf met de Chinese overheid een principe-overeenkomst gesloten voor de bouw – lokaal – van honderd kleine en middelgrote snijkopzuigers in de komende vijf jaar.

De scheepswerf De Merwede, die IHC Caland in 1993 overnam, kreeg een order van de Britse South Coast Shilling voor de bouw van een grindzuiger en een optie voor een tweede. De oplevering is gepland voor medio 1998.

IHC Caland verwacht dit jaar een verdere stijging van de nettowinst. Over 1995 behaalde de onderneming een nettoresultaat van f. 75,3 miljoen, 17 % meer dan het jaar ervoor.

Reageer op dit artikel