nieuws

Hunter Douglas komt goed uit startblokken

bouwbreed Premium

Hunter Douglas, producent van onder meer gevelbekledingen, heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van f. 503 miljoen, 5,3 procent meer dan de f. 478 miljoen over de eerste drie maanden van 1995. De groei was afkomstig uit Noord-Amerika, Azie en Latijns-Amerika, terwijl de verkopen in Europa en Australie ongeveer gelijk bleven. De verbeterde omzet is bijna volledig (5,2 procent) te danken aan volumetoename. De positieve invloed van wisselkoerseffecten was met 0,1 procent marginaal.

De in Rotterdam gevestigde raambekleding- en bouwproduktengroep geeft geen winstcijfers af over het eerste kwartaal. Dat doet Hunter Douglas pas als er inzicht is over de resultaten van het eerste halfjaar. Vorig jaar boekte de onderneming een nettowinst van f. 125,6 miljoen op een omzet van f. 2057 miljoen.

Reageer op dit artikel