nieuws

Haaglanden bepaalt Vinex-subsidies 1996

bouwbreed

Het dagelijks bestuur van het stadsgewest Haaglanden heeft de locatiesubsidies voor de Vinex-gebieden voor 1996 vastgesteld. Voor de locaties Pijnacker-Delfgauw, Wateringse Veld en Ypenburg wordt dit jaar ruim f. 44 miljoen beschikbaar gesteld. Het geld is bedoeld om de hoge grondkosten voor in totaal ruim 2000 woningen naar een aanvaardbaar niveau te verlagen.

Dit jaar wordt gestart met de bouw van de drie nieuwe wijken. Wateringse Veld gaat in september van start, de andere twee volgen kort daarop. De primeur van de eerste Vinex-paal was overigens al in januari in Nootdorp.

De komende 15 jaar zal Haaglanden gemiddeld zo’n f. 50 miljoen aan locatiesubsidie verdelen voor de circa 50.000 woningen die in de regio nieuw worden gebouwd.

Reageer op dit artikel