nieuws

Grootschalig vestigen detailhandel slaat in Rotterdam niet aan

bouwbreed Premium

Het aantal bezoekers en de bestedingen in het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium II vallen tegen. Dat is de conclusie van onderzoekers J. Gantevoort en P. Guyt van de vakgroep bouwmanagement en vastgoedbeheer van de TU Delft. Alexandrium II is een centrum van winkels met een zeer grote oppervlakte. Klanten besteden er op een zaterdag gemiddeld in totaal tussen de f. 200.000 en f. 330.000. In het naastgelegen winkelcentrum Oosterhof is dat op hetzelfde tijdstip circa f. 1 miljoen.

In een reactie toont pomanager A. Blok van Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, dat zich in het verleden sterk heeft gemaakt voor het nieuwe winkelcentrum, verbaasd over de bevindingen van de onderzoekers. Volgens Blok blijkt uit eigen onderzoek dat de ondernemers juist zeer tevreden zijn.

Het winkelcentrum in Rotterdam-Noordoost is in september 1995 geopend, en bestaat uit zestien megawinkels met een totale omvang van ongeveer 25.000 vierkante meter. Het is een van de eerste zogeheten grootschalige detailhandelsvestigingen in Nederland, waarvan het de bedoeling is dat er nog meer komen in andere delen van het land.

Reageer op dit artikel