nieuws

Groningen bouwt vier paviljoens voor theaterfestival

bouwbreed

Voor het architectuur- en theaterfestival ‘A star is born’ bouwt de stad Groningen deze zomer vier paviljoens, ontworpen door bekende architecten en kunstenaars. Zo heeft de Japanse architect Maki samen met regisseuse Dora Groen het hier bij het Groninger Museum weergegeven drijvend podium ontworpen. Architect Koolhaas bedacht samen met fotograaf Olaf een urinoir van melkglas.

De Spaanse architect Sola-Morales maakt met de Franse kunstenaar Kersale een lang podium op de Winschoterkade. Het Britse duo Alsop/Mclean heeft een podium met opblaasbaar dak verzonnen. Vanaf begin september worden zeven weken lang theatervoorstellingen gegeven bij deze paviljoens. Het totale evenement kost f. 2,7 miljoen.

Reageer op dit artikel