nieuws

Geurfilters met betonnen kast zijn vandaalbestendig

bouwbreed Premium

Entec Holland levert zijn HC70 geurfilters ook met een betonnen omkasting. Daar mee is het geheel ‘vandaalbestendig’ gemaakt.

De HC 70 geurfilters van Entec worden toegepast bij de ontvangst- en pompkelders van rioolgemalen. De stank die op die plaatsen door normaal rioolbedrijf ontstaan zijn hinderlijk. Een geurfilter kan dan een oplossing zijn. Met de filters van het bedrijf uit Capelle aan den IJssel worden ruimten niet geforceerd geventileerd. Zodra een ruimte zich vult met afvalwater zoekt methaangas en de bekende ‘rotte eierenlucht’ zich een weg naar buiten. Is een geurfilter geinstalleerd op de uitstroomopening van de lucht dan moet de uitstromende, verontreinigde lucht de filter passeren. Die is voorzien van purafilkorrels. Deze korrels ontdoen de lucht van kwalijke geuren.

Helaas is na levering van inmiddels ongeveer 250 stuks HC70 filters, in polyester en roestvaststalen uitvoering, gebleken dat deze worden ‘gesloopt’ of gestolen. Door de filter te voorzien van een betonnen omkasting is dit niet meer mogelijk. De kast is door Entec ontwikkeld in samenwerking met De Boer Beton uit Baarn.

Rijnkiezel

De omkasting wordt over een verticale leiding (max DN250) geplaatst. De kast met de filter weegt 450 kg. Borging is daarom niet nodig. De omkasting heeft een hoogte van 1250 mm, de breedte is 810 mm en de diepte 750mm. De omkasting is afgewerkt met Rijnkiezel en is voorzien van een verzinkt stalen deur met slot en vier ventilatieroosters en een gat in de onderzijde met een diameter van 300 mm.

Reageer op dit artikel