nieuws

Extra korting bij aannemen werklozen

bouwbreed Premium

Minister Melkert staatssecretaris Vermeend van Financien gaan het aannemen van langdurig werklozen extra stimuleren. Werkgevers die iemand aannemen die een half jaar werkloos is en woont in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Heerlen, Groningen of Arnhem, ke voortaan gedurende vier jaar een afdrachtskorting krijgen van f. 4500 per jaar.

In de rest van Nederland geldt dit financiele voordeel pas als iemand langer dan een jaar werkloos is.

Bij de keuze van de gemeenten is gekeken naar gebieden met een hoge werkloosheid. Allereerst zijn de vier grote steden aangewezen. In de tweede plaats zijn uit de overige gemeenten van minstens 40.000 inwoners, de gemeenten geselecteerd waar volgens CBS-cijfers minstens eenderde van de beroepsbevolking afhankelijk is van een uitkering.

Via arbeidsbureau

De afdrachtskorting voor langdurig werklozen geldt bij dienstverbanden van minstens 12 weken en gemiddeld 15 uur per week en een salaris van maximaal 130 procent van het wettelijk minimumloon. De maximale korting geldt voor banen van 32 uur of meer.

Om ervoor in aanmerking te komen, moet de werkgever binnen twee maanden een verklaring aanvragen bij het arbeidsbureau waaruit blijkt dat de betrokkene inderdaad langdurig werkloos was. Vervolgens kan de werkgever de korting toepassen bij de aangifte loonbelasting. Daarbij kan een afdrachtskorting lage lonen gelden. Indien de werkgever niet meer betaalt dan 115 procent van het wettelijk minimumloon, kan hij die afdrachtskorting van f. 1185 eveneens toepassen bij de aangifte loonbelasting.

Reageer op dit artikel