nieuws

Eigenaren willen gaten lintbebouwing ke opvullen

bouwbreed Premium

Eigenaren van grond tussen de lintbebouwing in het buitengebied van Emmer-Compascuum hebben bij de Raad van State in Den Haag gestreden voor bouwmogelijkheden op hun percelen. Het gemeentebestuur staat in een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied vrijwel nergens nieuwbouw toe. Het is namelijk zowel gemeentelijk als provinciaal beleid om alle nieuwbouw uit de buitengebieden te weren, zodat de openheid blijft gewaarborgd.

Deze beleidslijn zo streng toepassen is volgens de grondeigenaren onlogisch en onredelijk. Het aangezicht van de lintbebouwing zou juist verbeteren als de open gaten worden opgevuld. De afdeling bestuusrechtspraak van de Raad van State zal binnen een termijn van vijf weken uitspraak doen in dit principiele geschil.

Het bestreden bestemmingsplan heeft overigens waarschijnlijk de langste naam van alle bestemmingsplannen die in Nederland in gebruik zijn: ‘Emmer-Compascuum, linten Hoofdkanaal Oosterdiep, Foxel en omstreken en Emmererfscheidenveen’.

Reageer op dit artikel