nieuws

Eco-floor verhoogt comfort van vloerverwarming

bouwbreed

Terro Trading Nederland heeft een energiebesparend apparaatje Eco-floor op de markt gebracht. Het is op elke watervoerende vloerverwarmingscircuit aan te sluiten. Het verhoogt tevens het comfort van de vloerverwarming voor de gebruiker.

Gewoonlijk werkt een vloerverwarming met temperaturen tussen de 30 en 40 gr. C. Als de watertemperatuur hierboven komt schakelt een thermostaat de verwarming eenvoudig uit. ’s Avonds als de verwarming wordt uitgezet daalt de temperatuur van het water in de vloerverwarming tot zo’n 12 gr. C, waarmee kostbare vloerwarmte verloren gaat. Door tussenschakeling van de Eco-floor wordt de vloerverwarmingspomp automatisch uitgeschakeld als de ondergrenstemperatuur van het verwarmingswater in de vloer wordt bereikt. Deze temperatuur staat bij volle werking digitaal ingesteld op 30 gr. C. Als de temperatuur van het centrale verwarmingswater boven de 33 gr. C stijgt, wordt de pomp door de Eco-floor automatisch weer ingeschakeld. De Eco-floor is zodanig ingesteld, dat hij ervoor zorgt dat de temperatuur van de vloerverwarming ’s morgens 2 tot 3 gr. C hoger is dan in de oude situatie, dus 14-15 gr. C. Daarmee wordt tevens de opwarmtijd tot de gewenste temperatuur van 30 gr. C bekort. Dat werkt comfortverhogend. De Eco-floor, die wordt geleverd door Terro Trading Nederland te Oss heeft tevens een ingebouwde klok.

Pomp blijft in bedrijf

Deze zorgt er door middel van een temperatuurvoeler, voornamelijk ’s zomers voor, bij afwezigheid van de bewoners van de woning, dat de pomp 10 minuten per 24 uur in bedrijf blijft. Dit om te voorkomen dat door stilstand de pomp vast gaat zitten, waardoor de motorspoel van de pomp zelfs kan doorbranden. Door deze pompschakeling wordt op elektriciteit bespaard. Wat dit betreft werkt de Eco-floor als een gewone pompschakelaar. Doordat echter de warmte economisch wordt geregeld, wordt tevens op gas bespaard. Dat kan volgens Terro Trading een besparing opleveren van ongeveer f. 75 op jaarbasis en dat bij een beter comfort. De Eco-floor is eenvoudig te monteren. De temperatuurvoeler wordt simpel met een paar bandjes voor de thermostaatkraan op de warmwater aanvoerleiding bevestigd. De stekker van de pomp verhuist naar de Eco-floor, die op zijn beurt in het stopcontact met randaarde van de pomp wordt geplaatst. Er hoeven derhalve geen speciale voorzieningen te worden getroffen. De Eco-floor is voorts voorzien van led-indicatoren, die het al of niet werken van de pomp signaleren en de temperatuur van de vloerverwarming bewaken.

Reageer op dit artikel