nieuws

Duitse economie zit fors in het slop

bouwbreed Premium

De groei van de Duitse economie zal dit jaar scherp terugvallen. De totale produktie van goederen en diensten neemt met niet meer dan 0,5% toe, zo blijkt uit de voorlopige groeiramingen die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag bekendmaakte. In haar vorige halfjaarlijkse vooruitzichten verwachtte de OESO nog een groei van 2,4%.

De forse terugval in produktie is sterk verbonden met de ontwikkeling van de binnenlandse vraag bij onze oosterburen. De groei van 2,5% die de OESO in december nog voorzag, verdwijnt dit jaar geheel. Dat heeft gevolgen voor Nederland omdat Duitsland veruit de grootste exportmarkt is voor ons land. Volgend jaar zal de economie in Duitsland evenwel aantrekken. Maar de groei valt lager uit dan het percentage van 2,7 dat de OESO eind vorig jaar raamde. De produktie zal toenemen met 2,4%. De binnenlandse vraag neemt toe met 2,1%, maar blijft eveneens onder het niveau van 2,7% uit de vorige OESO-prognoses.

Reageer op dit artikel