nieuws

Duits/Deense samenwerking in ecobouw

bouwbreed

Nordrhein-Westfalen en Denemarken zijn van plan de samenwerking op het gebied van de duurzame bouw te intensiveren. Dat hebben de bouwministers van de Duitse deelstaat en Denemarken vastgelegd in een akkoord.

Hierin wordt de intentie uitgesproken voor de gezamenlijke realisering van poen in de sfeer van woning-, fabrieksbouw en renovatie, alsmede de organisatie van conferenties. De eerste vindt plaats op 3 en 4 juni in de Deense hoofdstad Kopenhagen en betreft het ‘5e Europa-Symposium’ over ecologische en kostenbewuste bouw.

Architecten uit Denemarken en Nordrhein-Westfalen werkten al samen bij de bouw van vijftig ‘gezonde’ woningen in Hamm, terwijl in Herne en Aken soortgelijke plannen binnenkort zullen worden uitgevoerd respectievelijk op stapel staan.

Reageer op dit artikel