nieuws

Ditch Witch 410sx: een knikgestuurde grondwerker

bouwbreed Premium

Tijdens de Conexpo introduceerde het Amerikaanse bedrijf Ditch Witch het type 410sx. Deze knikgestuurde machine kan naast een kabelploeg ook optioneel uitgerust worden met een sleuvengraver.

Opvallend aan de nieuwe Ditch Witch is de compacte afmeting. De machine heeft een operationele hoogte van slechts 1260 mm, een breedte van 910 mm en een lengte van 3840 mm. In combinatie met zijn knikbesturing kan deze kabelploeg/sleuvengraver derhalve ingezet worden op klein bemeten werkplekken, zoals bijvoorbeeld rond bomen en andere obstakels.

De machine wordt aangedreven door een Lister Petter LPW4, viercilinder watergekoelde dieselmotor die een vermogen oplevert van 41 pk (30 kW) bij 3600 toeren per minuut. De rij-aandrijving over alle vier wielen, evenals de aandrijvingen van de ploeg en sleuvengraver zijn hydrostatisch. De 410sx komt tot een maximale werksnelheid van 3,9 km per uur vooruit en 3,4 km per uur achteruit. Dankzij het feit dat de achteras schommelend is opgehangen blijft de machine kort bij de grond.

Ploeg

De constructie van de ploeg en het ploeg-trillingsmechanisme is geheel vernieuwd, waardoor sneller en bedrijfszekerder gewerkt kan worden. Zo zijn de armen van de ploegschaar verlengd terwijl de lagers van het trillingsmechanisme in ‘heavy duty’ zijn uitgevoerd.

Optioneel kan kan de basis (ploeg)machine aan de voorzijde worden uitgerust met een sleuvengraver die tot een graafdiepte komt van 910 mm en tot breedten van 90 tot 150 mm. Dit bij een kettingsnelheid van 77 meter/minuut.

Daarnaast is optioneel leverbaar een aanbouw graafinstallatie en een zodensnijder. Verschillende bandentypen zijn leverbaar terwijl de velgen zijn uitgerust met een snel-koppelsysteem waardoor, voor extra stabiliteit, dubbellucht opgezet kan worden.

Reageer op dit artikel