nieuws

CBS: ‘Meer omzet en winst over 1995 in bouwnijverheid’

bouwbreed

De 119 aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde bedrijven hebben gezamenlijk de nettowinst vorig jaar met ruim 7 procent opgevoerd. Hun totale resultaat kwam daarmee uit op f. 25,2 miljard, f. 1,7 miljard meer dan in 1994. De omzet groeide met 4 procent tot f. 483,1 miljard. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

De omzet van de twaalf genoteerde bedrijven in de bouwnijverheid stegen met 4 procent tot f. 24 miljard. De winst nam met 9 procent toe tot f. 0,6 miljard.

Van de 119 onderzochte beursfondsen hebben er negen verlies geleden. Het verlies van deze ondernemingen bedroeg gezamenlijk f. 100 miljoen. In 1994 waren er zeven verlieslijdende beursfondsen, die goed waren voor een min van f. 39 miljoen.

Binnen de industrie heeft het CBS grote verschillen waargenomen. In de metaal is er sprake van een winstsprong van 42 procent ten opzichte van 1994. De voedingsbranche vormt de enige dissonant. Daar is de winst gedaald van f. 4,2 miljard over 1994 naar f. 3,6 miljard in 1995.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels