nieuws

Burgemeester wil op voorrangslijst voor bouwkavel

bouwbreed

De burgemeester van Spijkenisse J. Broekhuis (VVD), probeert langs politieke weg een voorkeursbehandeling te krijgen bij de toewijzing van een stuk grond voor de bouw van een huis. Hij wil bovenaan de wachtlijst van 180 belangstellenden voor een bouwkavel in zijn gemeente worden geplaatst.

Sinds 16 maart is Broekhuis eerste burger in Spijkenisse, maar hij woont nog in Hendrik Ido Ambacht, waar hij eerder burgemeester was. Hij heeft zijn oog laten vallen op een perceel aan de Drogendijk, gelegen op de grens met buurgemeente Hekelingen. Door de fraaie ligging is dit stuk grond erg gewild.

Nadat de gemeentesecretaris in opdracht van Broekhuis de politieke fracties in Spijkenisse had gepolst, bleek dat de raad zeer verdeeld staat tegenover het verzoek om een voorkeursbehandeling van de burgemeester. Opmerkelijk is dat oppositiepartij PvdA de nieuwe burgemeester steunt.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zegt dat in bijzondere gevallen een burgemeester voorrang kan krijgen bij het zoeken naar een huis. “Maar dan moet er sprake zijn van een noodzaak. In dit geval zal de gemeenteraad moeten vaststellen of dit verzoek als noodzaak kan worden aangemerkt”, aldus de zegsman. Broekhuis zegt desgevraagd dat hij zich op de huizenmarkt probeert te “orienteren” en noemt de kwestie een “prive-zaak”.

Reageer op dit artikel