nieuws

Bouwpoen open voor belangstellenden

bouwbreed

Het publiek kan komend weekend (vrijdag 10 en zaterdag 11 mei) in zeven plaatsen een kijkje nemen op bouwpoen. In Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Zaandam, Deventer, Den Bosch en Breda zijn de de bouwplaatsen geopend voor belangstellenden.

De open dagen vloeien voort uit de Koepelcampagne, die er op is gericht om het imago van het werk in de bouw te verbeteren. Bezoekers ke tijdens de open dagen kennis nemen van diverse beroepsmogelijkheden in de bouw. Er zijn demonstraties van beroepen, technieken en materialen en bovendien is er veel muziek varierend van dixieland tot popmuziek.

Bezoekers van Zaandam ke met een rondvaartboot bouwpoen bezoeken op Het Eiland in de Voorzaan en langs de Zaanoevers. Op parkeerterrein De Burcht is een informatiemarkt. In Rotterdam ke belangstellenden een kijkje nemen op de Kop van Zuid. Ook hier is het po met een rondvaartboot te bezoeken. De boot vaart vanaf het informatiecentrum aan de Stieltjesstraat 21. In Groningen worden rondleidingen gegeven langs het bouwpo Cascade dit ligt vlakbij het NS station en het Groninger Museum. Een van de modernste nieuwbouwwijken verrijst in Deventer namelijk stadsdeel De Vijfhoek. Belangstellenden worden vanaf de Colmschaterweg rondgeleid over de bouwplaats en ook is hier een informatiemarkt.

In Den Bosch zijn de reconstructie van het NS-station en de nieuwbouw van het Paleis van Justitie de belangrijkste trekpleisters. De bouwpoen ke onder begeleiding van gidsen worden bezocht vanaf het gemeentelijk informatiecentrum dat zich bevindt voor het NS station. In Breda ke de liefhebbers een kijkje nemen in het NAC-stadion. Vanaf de VVV in de Willemstraat worden ze met een paardetram naar het stadion vervoerd. In Eindhoven zijn rondleidingen langs verschillende bouwpoen. Vertrekpunt is de tent bij het stadhuis.

Reageer op dit artikel