nieuws

Belang beleidsplan wordt onderschat

bouwbreed Premium

Het belang van het maken van een beleidsplan wordt door veel directies van vooral middelgrote bouwbedrijven onderschat. Toch biedt een goed beleidsplan voordelen, zowel intern als naar buiten toe.

Iedere ondernemer die heeft meegedaan aan een kwaliteitsprogramma of bezig is met ISO-certificering, weet natuurlijk allang dat het leiden van een onderneming doelbewust handelen vergt. Nog te vaak echter zit met name bij middelgrote ondernemingen de ondernemingsstrategie alleen maar in het hoof van de ondernemer.

Een goed beleidsplan op papier is in de huidige tijd evenwel een must, zo vindt de Stichting Bouw-research (SBR) die dan ook een brochure het licht heeft doen zien onder de titel ‘Doelgericht opereren in de bouw; hoe maakt een bouwonderneming een beleidsplan’.

In de brochure worden stapsgewijs de onderdelen van een beleidsplan doorgenomen, hoe het georganiseerd kan worden en tot welk produkt het leidt. Aan het eind van de rit moet dat dan leiden tot een volwaardig beleidsplan.

Reageer op dit artikel