nieuws

Beglazing ook in grote afmetingen brandwerend

bouwbreed Premium

Rapid Pane Glassindustries heeft onder de naam Rapid Flameshield een nieuw type beglazing geintroduceerd dat ook bij grote afmetingen aan de eisen met betrekking tot brandwerendheid voldoet. Het glas biedt bescherming tegen vlammen en stralingswarmte in bijvoorbeeld doorzichtige rookafscheidingen, brandcompartimenteringen en vluchtwegen. Rapid Flameshield is zowel in enkele glas als in isolerend dubbelglas leverbaar.

De beglazing is op brandwerendheid getest door het Centrum voor Brandveiligheid van TNO Bouw. Daaruit blijkt dat het produkt voldoet aan de criteria uit het Bouwbesluit en NEN 6068. Type RP-S30 met enkele beglazing voldoet aan de eis van 30 minuten WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) bij een afmeting van ruim 4 vierkante meter en een testduur van 40 minuten. Type RP-S60 (enkel glas) voldoet ruim anderhalf uur bij een afmeting van 1,5 vierkante meter. Het isolatieglas RP-D30 ten slotte voldoet meer dan 40 minuten bij een afmeting van ruim 3 vierkante meter.

Rapid Pane Glassindustries heeft fabrieken in Maasland en Emmeloord.

Reageer op dit artikel