nieuws

‘Basistoets’ te zwaar voor leerling VBO

bouwbreed

Scholen voor voortgezet onderwijs moeten hun leerlingen tijdens de eerste jaren van de opleiding, de basisvorming, niet langer toetsen van hetzelfde niveau afnemen. Om rekening te houden met verschillen, moeten er twee versies van die toetsen komen. De toetsen blijken te zwaar voor leerlingen in het voorbereidend beroepsonderwijs (VBO).

Vanaf het schooljaar 2002/2003 dienen de afsluitende testen helemaal te vervallen, en moeten scholen zelf de vorderingen van hun leerlingen bijhouden.

Dat staat in een advies van de Commissie Toetsing Basisvorming, dat maandag is aangeboden aan staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs. De commissie werd eind vorig jaar ingesteld, omdat er problemen zijn gerezen met de toetsen basisvorming. Staatssecretaris Netelenbos zal haar definitieve reactie op het advies waarschijnlijk begin juli naar de Tweede Kamer sturen.

Reageer op dit artikel