nieuws

Zweeds SSAB breidt fors uit

bouwbreed

Het Zweedse staalconcern SSAB gaat de walserij in Oxelosund drastisch moderniseren en uitbreiden. De investering, bij elkaar zo’n f. 400 miljoen, moet afgezien van de vergroting van de produktiecapaciteit leiden tot meer mogelijkheden om in te spelen op de vraag van individuele afnemers.

SSAB – met een omzet van omgerekend ruim f. 4,5 miljard en 9500 medewerkers – is producent van de Hardox- en Weldox-staalplaten, die op grote schaal worden toegepast bij onder meer de fabricage van rollend zwaar materieel en hefkranen.

In Borlange staan eveneens investeringen ter uitbreiding van de produktiecapaciteit op het programma, in dit geval van rond de f. 250 miljoen. Hierover is echter nog geen definitieve beslissing genomen.

De gemoderniseerde walserij in Oxelosund moet volgens planning in de zomer van 1998 bedrijfsklaar zijn. Uit concurrentie-overwegingen wilde SSAB geen mededelingen doen over de omvang van de produktie.

Reageer op dit artikel