nieuws

Zurich haalt kerkspits naar beneden

bouwbreed Premium

De stalen bevestiging van de torenspits van de hervormde kerk in het Friese Zurich bleek bij de renovatie zo verroest dat vervanging noodzakelijk was. Aannemingsbedrijf S.D. van der Vegt uit Weidum was daarom gedwongen het houten gevaarte van de stenen ombouw te takelen. In afwachting van de nieuwe staalconstructie staat de spits tijdelijk naast de kerk. Ook het houtwerk wordt vervangen.

Van de toren zelf zijn alle betonwerken aangetast; Van der Vegt renoveert bovendien alle metselwerk en houtwerk. De tegenvallers zorgden voor een verdubbeling van de kosten, die nu f. 420.000 bedragen.

Ook Leidekkersbre M. Maurix te Tjerkwerd en Minnema Schildersbe uit Tytsjerk zijn bij de renovatie betrokken. De oplevering volgt in september.

Reageer op dit artikel