nieuws

Winterweer speelt Ubbink parten

bouwbreed

Ubbink, onder meer bouwprodukten, verwacht dit jaar een “aanzienlijk lagere” nettowinst te behalen in vergelijking met de f. 4 miljoen of f. 6,16 per aandeel die in 1995 is verdiend. Als oorzaak van deze tegenvaller noemt de directie het langdurige winterweer, waardoor de omzet in de kernactiviteiten sterk ten nadele is beinvloed. Het herstel van de omzet in het voorjaar verloopt vervolgens veel trager dan werd verwacht.

Verder heeft Ubbink te maken met een stagnerende Duitse markt, die geen tekenen van herstel vertoont. Ook de afzet van bouwprodukten in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelt zich moeizaam. “Als gevolg van al deze factoren is de omzet zodanig achtergebleven, dat niet verwacht wordt dat deze teruggang in de loop van het jaar kan worden ingelopen”, aldus de directie.

Reageer op dit artikel