nieuws

Winst IHC Caland neemt fors toe

bouwbreed

IHC Caland heeft de nettowinst vorig jaar met 17 procent opgevoerd tot f. 75,3 miljoen. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 3,3 procent tot f. 74,5 miljoen. De omzet steeg slechts met 4,7 procent tot f. 928 miljoen, omdat een aantal grote opdrachten pas in 1996 zullen worden opgeleverd. Het totaal aan nieuwe opdrachten steeg tot een recordbedrag van f. 1861 miljoen, tegen f. 1743 miljoen in 1994. Per eind 1995 zat er voor een waarde van bijna f. 3 miljard in de orderportefeuille.

Voor dit jaar wordt verwacht, dat de winst uit gewone bedrijfsuitoefening niet minder dan f. 86 miljoen zal bedragen. Daar een groot deel van de opleveringen in de laatste maanden van het jaar is gepland, zullen de financiele resultaten over het eerste halfjaar overigens aanzienlijk lager zijn dan de helft van de over het hele jaar voorspelde winst.

Reageer op dit artikel