nieuws

Vlaamse aannemers niet tevreden over de overheid

bouwbreed

De Vlaamse aannemers zijn ontevreden over het gebrek aan belangstelling en daadwerkelijke inspanning van de overheid voor hun sector.

Ze hebben meer in het algemeen ook weinig bewondering voor de prestaties van de Belgische economie. Dat blijkt uit de jongste bouwbarometer van de Nationale Centrale voor de Bouw (Nacebo), de overkoepelende organisatie voor de bouw van het Nationaal Christelijk Middenstandverbond (NCMV) in Belgie.

De Nacebo hield in samenwerking met het onderzoeksbureau Marketing Development een enquete onder een groot aantal bouwbedrijven.

De opmerkelijkste conclusie van het onderzoek was wel dat de Vlaamse aannemers zeer tevreden zijn over hun eigen bedrijf. Een kleine 80 procent van hen is tevreden tot zeer tevreden en is gematigd positief over de nabije toekomst. Zo verwachten de aannemers volgend jaar reeds meer werk en sommigen van hen gaven te kennen serieus nieuwe investeringen te overwegen. Zo is er sprake van meer bouwaanvragen, offertes en vooral arbeidsintensieve bouwopdrachten.

Maar over de overheid zijn de aannemers veel minder te spreken. Slechts een kwart van hen is tevreden over de inspanningen die de overheid zich getroost om de bouwsector te hulp te komen. Over de diverse belangengroepen en de banken die zich inspannen ten gunste van de bouwbedrijven in Vlaanderen bestaat grotere tevredenheid.

Reageer op dit artikel