nieuws

Verwerking afval Contrans ingeperkt

bouwbreed

Het bedrijf Van Vliet Contrans BV uit Wateringen mag dit jaar niet meer zo veel afval verwerken als de provincie toestond in een gedoogbeschikking. Dat is bekend geworden bij de Raad van State in Den Haag.

Het gemeentebestuur van Wateringen had daar een spoedprocedure aangespannen. Alle transporten van en naar Van Vliet moeten door Wateringen, zolang het bedrijf nog geen eigen aansluiting heeft op de nieuwe Rijksweg 4. De transporten zouden in de woonkern veel overlast veroorzaken.

Van de provincie mocht Van Vliet Contrans jaarlijks 570.000 ton afval overslaan en verwerken. Daar heeft de rechter nu 482.800 ton van gemaakt. De vastgestelde hoeveelheden voor de verschillende vuilcategorieen: 185.000 ton bouw- en sloopafval, 300.000 ton puin voor de puinbreker, 60.000 ton steenwol uit de glastuinbouw, 75.000 ton niet te composteren tuinbouwafval, 15.000 ton wel te composteren tuinbouwafval en 10.000 ton glas en schroot.

Reageer op dit artikel