nieuws

VastNed-dochters gaan verder met concentratie

bouwbreed

VastNed Retail wil de onroerendgoedportefeuille in de komende jaren verder uitbreiden met winkelpanden en het kantorenbezit geleidelijk afstoten. Het met het fonds verbonden VastNed Offices/Industrial zal een omgekeerde strategie volgen. Elkaars bezit overnemen is niet de bedoeling, zo heeft de directie maandag bij het uitkomen van het jaarverslag bekendgemaakt.

Het belegd vermogen van beide fondsen, verenigd in de VastNed Groep, bedroeg vorig jaar f. 1658 miljoen. VastNed Retail zag het directe beleggingsresultaat (inkomsten uit huren) vorig jaar met f. 2,1 miljoen stijgen naar f. 58,9 miljoen. VastNed Office ontving uit huren f. 24,9 miljoen, f. 1,6 miljoen meer dan in 1994.

Retail ziet geen reden om aan te nemen dat er schoksgewijze ontwikkelingen zullen optreden in verhuur en het verhuurniveau van de winkelpanden en verwacht voor dit jaar een stabiel direct beleggingsresultaat.

Bij Offices is het leegstandsrisico gering. Bovendien vervallen er weinig huurcontracten. De verwachting is dan ook dat de huurinkomsten zullen stijgen, terwijl de financieringslasten relatief ke dalen. Het direct beleggingsresultaat zal dan ook toenemen.

Reageer op dit artikel