nieuws

Van der Valk mag geen doorsnee hotel bouwen

bouwbreed Premium

De horeca-keten Van der Valk mag in het Zwijndrechtse Develpark een nieuw hotel bouwen. Aan de goedkeuring van de gemeenteraad is wel een voorwaarde gesteld. De nieuwbouw mag qua vormgeving niet het doorsnee hotel worden waar de Toekan-clan het patent op heeft. Van der Valk wil volgend jaar met de bouw van het hotel, dat tussen de 110 en 130 kamers gaat tellen, beginnen.

Omdat het Develpark als een van de weinige punten van Zwijndrecht nog vanaf de snelweg te zien is, zal de gemeente de bouw kritisch volgen. “De gemeente wil echte kwaliteit. De bekende Van der Valk-gebouwen die je overal ziet willen we absoluut niet”, aldus een woordvoerder van de gemeente Zwijndrecht.

In het huidige Develpark is een zwembad en sporthal gevestigd. Het Zwijndrechtse gemeentebestuur, dat van het Develpark een echt stadspark wil maken, hoopt dat de komst van Van der Valk positieve effecten op de twee voorzieningen zal hebben. Zo komt er ook een verbindingsgang tussen hotel en zwembad zodat hotelgasten van het bad gebruik ke maken.

Reageer op dit artikel