nieuws

Texel krijgt meer uit gemeentefonds

bouwbreed

De gemeente Texel krijgt f. 1 miljoen uit het Gemeentefonds. Het eiland zou volgens eerdere berekeningen f. 500.000 moeten inleveren. Woordvoerder O. Werkman van de gemeente zegt zich op betrouwbare cijfers van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te baseren.

Het eiland moest de afgelopen jaren flink bezuinigen. De gemeentelijke belastingen zijn verhoogd, de welzijnssector heeft moeten inleveren, bij gemeentelijke diensten zijn personeelstops ingevoerd en er is flink gesneden in de uitgaven van gemeentewerken. Extra geld is daarom meer dan welkom.

Toch hangen er nog donkere wolken boven het eiland. De verplichte hertaxatie van het onroerend goed moet nog plaatsvinden. De vraag naar huizen is groter dan het aanbod zodat de waarde van onroerend goed is gestegen. Valt deze waarde hoger uit dan het landelijk gemiddelde dan moet het eiland weer geld inleveren.

De gemeente wacht dan ook maar eerst de officiele bevestiging en de uitkomsten van de hertaxatie af, alvorens het zich waagt aan het maken van plannen voor de bestemming van het extra miljoen.

Reageer op dit artikel