nieuws

Tank slaat regenwater op voor gebruik

bouwbreed

Reno heeft een tank ontwikkeld voor het opslaan en gebruik van regenwater. De tank lijkt sprekend op een uit de kluiten gewassen melkbus. Het is echter een ingenieuze tank, die een belangrijk onderdeel is van een circuit voor regenwatergebruik in woningen. De tank is gemaakt van HD-PE, een hoogwaardige polyethyleen. De tank is voorzien van een koepelschacht. Hierin is een kiezelfilter opgenomen. In de schacht wordt het regenwater opgevangen en gefilterd, waarna het regenwater in de eigenlijke tank wordt opgeslagen.

De tank is voorzien van een overloop. Via een afvoeraansluiting wordt het water via een leiding gevoerd naar de gebruikstoestellen zoals de wasmachine, de tuinkraan en het toilet. In regenarme tijden wordt de tank noodzakelijkerwijs bijgevuld met leidingwater, opdat de voornoemde apparatuur ongestoord kan blijven functioneren. De koepel van de tank is af te dichten met een kunststof deksel. Doordat regenwater arm is aan ionen, is de kans van urine-aanslag in de w.c. volgens Reno aanzienlijk kleiner. De tank is te leveren door Tecto-San International BV uit Hengelo. Ze zijn te leveren voor regenwateropslag van 2000 tot en met 8000 liter. Het bedrijf is in staat het hele assortiment, waaronder pompen en ventielen te leveren voor het gebruik van regenwater voor de verschillende voorzieningen in de woning.

Reageer op dit artikel