nieuws

Steenwolisolatie-platen nog sterker geworden

bouwbreed

Rockwool heeft een nieuwe generatie steenwol isolatieplaten op de markt gebracht, de Rockwool Taurox. Deze platen zijn sterker, hebben een hogere drukvastheid en zijn bovendien lichter dan hun voorgangers.

De platen hebben afmetingen van 100/200 x 60cm en 120 x 100 cm. De dikten varieren van 50 tot 120 mm. De platen zijn te verdelen in de typen Taurox C en D. De drukvastheid is bepaald via de UEAtc-methode. De gemiddelde drukweerstand bij 5% vervorming is 57 kPa bij de Taurox C en 71 kPa bij de Taurox D. De dwarstrekvastheid is respectievelijk 30 en 40 kPa. De platen zijn zo sterk dat ze een vrije overspanning ke hebben van drie maal hun dikte en een vrije overstek van twee maal hun dikte.

Evenals de andere steenwolprodukten zijn de isolatieplaten niet brandbaar.

De Taurox C heeft verder een dwarstrekvastheid van 30 kPa en de Taurox D van 40 kPa. De warmtegeleidingscoefficienten van de platen is respectievelijk 0,039 W/mK voor de C-plaat en 0,041 voor de D-plaat.

De grootste platen in de serie zijn volgens Rockwool Lapinus BV te Roermond, nog smal en licht genoeg om te ke hanteren en in een fors tempo de vierkante meters vol te leggen.

De verpakking van de platen is tot een absoluut minimum gereduceerd en de pakketten zijn los, dus zonder gebruik te maken van pallets te vervoeren.

De Taurox-isolatieplaten van steenwol zijn zo sterk, dat ze zelfs bij de overstekken mandragend zijn.

Reageer op dit artikel