nieuws

Rotterdam gaat scholen opknappen

bouwbreed Premium

Rotterdamse schoolgebouwen voor het basis- en voortgezet onderwijs krijgen de komende jaren een fikse opknapbeurt. De gemeenteraad stemde donderdag in met de investering van f. 85 miljoen om het achterstallig onderhoud van onderwijsinstellingen weg te werken. Zowel het openbaar als het bijzonder onderwijs in de Maasstad zal van de investering profiteren. In een later stadium zal de gemeenteraad ter aanvulling nog eens f. 39 miljoen voor deze werkzaamheden uittrekken.

Diverse onderzoeken en taxaties toonden de afgelopen jaren aan dat het droevig is gesteld met de technische staat van de schoolgebouwen in Rotterdam. Vooral in achterstandswijken laten de directie omgeving en de technische staat van scholen dikwijls veel te wensen over. Om alle achterstanden in de Maasstad weg te werken, zou f. 124 miljoen nodig zijn.

Tijdens de komende zomervakantie zal een begin worden gemaakt. Bij de opzet van de werkzaamheden is voorzien in de oprichting van de NV Aanbouw, een rechtspersoon die probeert 150 Melkertbanen te creeren, waardoor onder meer langdurig werkloze bouwvakkers, maar mogelijk ook concierges en toezichthouders, een graantje ke meepikken.

Reageer op dit artikel