nieuws

Robuuste Talpa aluminium rolsteiger

bouwbreed

Bij de aluminium snelbouwsteiger die Mol Bouwsuper BV, Dordrecht onder de naam Talpa op de markt brengt is keuze uit de frameafmetingen 1350 x 2450 en 1350 x 3050 mm. Het steigermateriaal is vervaardigd uit gewalste buis en is aan de schoren voorzien van gekrompen verbindingen.

Volgens fabrieksopgave voldoet de rolsteiger aan de HD 1004 (1994), en wordt hij geproduceerd volgens de ISO normering. De in de steigerframes passende wielstaanders zijn met behulp van een vleugelmoer in hoogte instelbaar en zijn zodanig geconstrueerd dat het steigerframe loodrecht op het loopwiel rust.

De frames zijn voorzien van flenzen voor een snelle en gemakkelijke montage en kennen een sportafstand van 270 mm.

De bij dit systeem passende schoren hebben een klauwkoppeling waarbij een dubbele roestvaststalen veer zorg draagt voor een veilige borging en een gelijkmatige druk. Met een toegestane belasting van 250 kg en uitgerust met sterke stalen borghaken en anti-sliplaag bieden de platforms een robuuste veilige werkvloer. Grote luikopeningen in de platforms dragen bij tot een gemakkelijk, snel en veilig betreden van de hoger gelegen steigervloeren.

Voor toepassing in kleinere ruimten is ook een kamersteiger leverbaar. Deze gemakkelijk te hanteren klapsteiger heeft de afmeting 75 x 200 cm en is standaard uitgerust met een 6-sports klapunit, platform met luikopening, horizontaal schoor en wielen plus adaptor. De kamersteiger laat zich met 3-sports klapunits verder uitbreiden. Evenals de rolsteiger is deze kamersteiger vervaardigd uit maatvast 2 mm gezoomlaste aluminium buis.

Reageer op dit artikel