nieuws

Restauratieplan voor Koninklijk Huisarchief

bouwbreed

Het Koninklijk Huisarchief aan het Noordeinde in Den Haag wil gaan uitbreiden, restaureren en verbouwen. Bij de gemeente Den Haag is hiervoor een bouwvergunning aangevraagd. Dat heeft de RVD meegedeeld. Het gaat om de casco-restauratie van het 100-jarige gebouw en herinrichting van het souterrain. Uitbreiding zal ondergronds plaatsvinden in de paleistuin tussen het Huisarchief en de Koepel van Fagel.

Het bestaande gebouw van het Huisarchief is tijdens het regentschap van koningin Emma gebouwd voor de huisvesting van het Huisarchief en de historische collecties. De opdracht voor de werkzaamheden komt van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau, eigenaar van het gebouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels