nieuws

Rekenkamer houdt uitvoeringsorganisatie sociale verzekeringen tegen het licht

bouwbreed

De Algemene Rekenkamer stelt een onderzoek in naar de manier, waarop de nieuwe uitvoeringsorganisatie in de sociale zekerheid functioneert. Een woordvoerder van de kamer benadrukt dat het niet de bedoeling is het onderzoek over te doen dat het CTSV heeft gedaan naar mogelijke vervlechting van commerciele en publieke taken van de nieuwe uitvoeringsorganisaties.

Het CTSV heeft in zijn recente rapport ‘Ontvlechting en Vervlechting’ verboden financiele kruisverbanden gesignaleerd tussen winstgevende, commerciele activiteiten en publieke niet winst-beogende taken van de nieuwe uitvoeringsorganisaties. Een kwestie, die overigens door de bedrijfsverenigingen en het GAK hardnekkig is ontkend.

Reageer op dit artikel