nieuws

Overnames vergroten omzet van Ballast Nedam in Nederland

bouwbreed

Ballast Nedam heeft over 1995 f. 140 miljoen aan nieuwe bedrijven gekocht. Het betrof onder ander TBS Groep uit Nederland en Wiltshier uit Engeland. In het aankoopbedrag is f. 60 miljoen verdisconteerd aan goodwill, die gelijk ten laste werd gebracht van het eigen vermogen.

De aankopen van een aantal Nederlandse bedrijven heeft de Nederlandse omzet van Ballast met 36 procent doen stijgen tot f. 1,674 miljard. Deze omzet zal verder stijgen omdat woningbouwer Grootel ter versterking van zijn marktposities overnames wil gaan plegen en Handel en Industrie het activiteitenpakket aan het verbreden is.

In het gisteren verschenen jaarverslag beklaagt de onderneming zich over de slechte prijzen. “De in Nederland bereikbare marges op de bouwomzet zijn in het algemeen lager dan de in het buitenland behaalde marges.” Over de Nederlandse orderportefeuille – totaal f. 2,7 miljard – is men redelijk tevreden. Vooral de sector infrastructuur zal dit jaar uitstekend gaan presteren.

Het bedrijf, dat goeddeels in handen is van Hochtief, verwacht in het tweede deel van dit jaar nogal wat poen naar zich toe te ke halen.

Daarentegen is men somber wat betreft de utiliteitsbouwmarkt. “In dit segment wordt niet gerekend op een snel herstel van de vraag.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels