nieuws

Otra koopt Duits elektro-familiebedrijf

bouwbreed

Het technisch groothandelsconcern Otra heeft in principe overeenstemming bereikt over de aankoop tegen contante betaling van de elektrotechnische groothandel HTF in het Duitse Bad Kreuznach. Het gaat om een gerenommeerd familiebedrijf met een omzet van f. 350 miljoen en 35 verkoopkantoren. Door de beoogde acquisitie komt de omzet van Otra in Duitsland op meer dan f. 2 miljard.

De acquisitie past in de strategie van Otra om zijn werkzaamheden in Duitsland uit te breiden. HTF betekent vooral een versterking voor de regio Zuidwest-Duitsland, een economisch sterk gebied waar Otra tot nu toe een bescheiden positie inneemt. Verder is HTF actief in Berlijn en de omgeving van Gottingen.

Ondanks de matige economische vooruitzichten voor Duitsland verwacht de raad van bestuur van Otra al in 1996 een bescheiden winstbijdrage van HTF.

Reageer op dit artikel