nieuws

Nieuwe produkten van bladlood

bouwbreed

Het Rijswijkse bedrijf Uzimet BV, de enige Nederlandse fabrikant van bladlood, heeft twee nieuwe produkten op de markt gebracht. Het programma Prefab Bladlood bestaat uit een heel scala aan mogelijkheden, varierend van voorgezette binnen- en buitenhoeken tot en met ‘loketten’.

De produkten worden geheel gezet in de vorm en de maatvoering die de opdrachtgever wenst.

Daarnaast ontwikkelde het bedrijf Reclorib, een geribbelde loodslab die een gemakkelijker en betere toepassing van bladlood mogelijk maakt. Het belangrijkste voordeel is dat de ribbel het inkrimpen en uitzetten beter kan opvangen dan gewoon bladlood. De ribbel geeft bovendien een grotere stijfheid, waardoor opwaaien wordt voorkomen.

De Uzimet-produkten zijn vervaardigd van gerecycled lood en op hun beurt ook weer voor 100 procent recyclebaar.

Reageer op dit artikel