nieuws

Nieuwe KH230 GLS voor Altenburg uit Heeg

bouwbreed

Het funderingsbedrijf van de firma Altenburg uit Heeg heeft een heistelling in gebruik genomen met een makelaar van 42 meter waarmee palen tot 36 meter geheid ke worden. Het betreft hier een KH230 GLS, die is geleverd door Hitachi uit Oosterhout.

De firma Altenburg vertoont veel overeenkomsten met een diesel. Als klein loonbedrijfje startte men in 1937 de werkzaamheden en pas in 1953 achtte men het noodzakelijk zich in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. In 1988 beschikte het, inmiddels steeds sterker groeiende, bedrijf over 50 stuks materieel terwijl deze laatste machine het getal 75 volmaakt.

Het bedrijf Altenburg bevat nu een heibedrijf, een overslagbedrijf, een loonbedrijf en een grondwerkbedrijf. In totaal heeft men rond de 100 man in dienst. Het materieel omvat onder meer 24 heistellingen, waarvan 10 Hitachi’s en 10 P en H’s, 24 overslagkranen, 5 schrankladers, 15 graafmachines en 4 wielladers. Vanuit de vestiging te Emmeloord worden de funderingsopdrachten uit het gehele land uitgevoerd.

De nu door Hitachi geleverde heistelling van het type KH230 GLS is zowel geschikt voor de verwerking van prefabpalen als vibropalen. Het maximale heigewicht bedraagt 32 ton. De gehele installatie heeft een eigen massa van 65 ton. Standaard heeft de onderwagen een breedte van 3300 mm welke in het werk langs hydraulische weg verbreed kan worden tot 4400 mm. De onderwagen staat in het werk op betonnen platen. Hierdoor kon men volstaan met een rupsbreedte van 760 mm.

De installatie, welke LEF-gekeurd is door Keboma, beschikt verder over de dieselblokken Hera 62 en Delmag 46. Eventueel kan men nog gebruik maken van een IHC S72 Hydrohammer. Een powerpack-installatie kan op een opklapbaar bordes geplaatst worden.

Reageer op dit artikel