nieuws

Mega Watt-park voltooid

bouwbreed

Het eerste windpark met Mega Watt turbines in Nederland is een feit. Op het industrieterrein Moerdijk, langs het Hollands Diep, wordt een windpark met een geinstalleerd vermogen van 4 Mega Watt voltooid. In opdracht van Windfarmers BV heeft NedWind de turbines met elk een vermogen van 1000 kW geplaatst aan het einde van de Middenkoopweg op de terreinen van BV Houthandel Gooskens en NV PROAV.

Het betreffende gebied wordt ook wel aangeduid als Ecopark-Moerdijk. De NedWind turbines hebben een ashoogte van 70 meter en een rotordiameter van 55 meter. De jaaropbrengst per turbine wordt geraamd op ongeveer 1,7 miljoen kWh. De opbrengst is voldoende om ruim 2000 huishoudens van schone elektriciteit te voorzien. De opgewekte stroom wordt aan het elektriciteitsbedrijf PNEM teruggeleverd.

Reageer op dit artikel