nieuws

Meer samenwerking tussen provincies en oosterburen

bouwbreed Premium

De provincies Limburg, Gelderland en en Overijssel gaan nauwer samenwerken met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit hebben de commissarissen der Koningin van de drie provincies afgesproken met de deelstaat-minister Dammeyer.

Tijdens een gesprek in het Duitse Straalen nabij Venlo constateerden de vier dat de sociale en economische ontwikkelingen in het grensgebied en de grensoverschrijdende problemen op terreinen als milieu, natuurbescherming, gezondheidszorg en infrastructuur vragen om een intensieve samenwerking over de grenzen heen. Ondanks de vele reeds bestaande contacten, ondermeer in Eurregio-verband, vragen nog vele problemen om een oplossing.

Besloten is een aantal werk- en gespreksgroepen in te stellen, die als taak krijgen de gemeenschappelijke problemen in het grensgebied te analyseren en oplossingen aan te dragen. Het viertal heeft verder afgesproken hun gesprekken voort te zetten en geregeld bijeen te komen om de nieuwe samenwerking te bespreken.

Reageer op dit artikel