nieuws

Linschoten handhaaft schrappen uitzicht in arbobesluit

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Linschoten (Sociale Zaken) handhaaft het schrappen van het uitzichtvereiste in het Arbeidsomstandighedenbesluit. Het daglichtvereiste blijft wel bestaan. Door dit besluit negeert de bewindsman een uitspraak van de Tweede Kamer, die in november 1995 de uitzichtnormen wilde handhaven.

Reden voor Linschoten om zijn standpunt te handhaven, is dat ook in de bouwregelgeving ervoor gekozen is het uitzicht-criterium en daaraan gekoppelde eisen te laten vervallen.

Daarnaast leidt het tot onnodige architectonische beperkingen bijvoorbeeld bij atrium-gebouwen en mogelijkheden voor ondergronds bouwen. Het ontwerp-Arbeidsomstandighedenbesluit gaat nu voor advies naar de Raad van State.

Reageer op dit artikel