nieuws

Kubel voorzien van afstandsbediening

bouwbreed

Hebing Metall-Technik GmbH te Bocholt in Duitsland heeft een kubel ontwikkeld, die draadloos op afstand bediend wordt. Hij werkt hydraulisch en heeft de type-aanduiding HMT-Silo FS 43.

Volgens een artikel in een Duits blad is deze kubel een bijdrage aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden en is hij goed voor een besparing op de arbeidskosten. Volgens L. Gielbert, bekistingsdeskundige bij Strukton Betonbouw te Maarssen, moet hier een kanttekening bij geplaatst worden.

“In Duitsland zijn veel kubels uitgerust met een soort werkbakje waarop iemand staat die de kubel bedient. In Nederland is dit verboden en wordt de kubel bediend door mensen op een steiger. De kubel met afstandsbediening zal dan ook in Duitsland meer aanslaan dan in Nederland”, aldus Gielbert.

Desondanks kan de hydraulische kubel met afstandsbediening beschouwd worden als de laatste stand der techniek. Volgens de fabrikant is hij veiliger, omdat hij voorzien is van een noodstop. Bovendien is de inhoud van de kubel groter dan van veel handbediende kubels.

“De kubel met afstandsbediening zal in Duitsland meer aanslaan dan in Nederland”

Reageer op dit artikel