nieuws

Korte financiele berichten

bouwbreed

De aan de incourante markt genoteerde Houtgroep Nederland Beheer wil via een reverse take-over fuseren met Eecen van 1805. Na het samengaan ontstaat een houthandelaar met een omzet van – 295 miljoen waar circa 580 mensen werken. De voorgenomen fusie is erop gericht om enerzijds kosten te besparen en anderzijds om voor verdere groei een betere geografische dekking over Nederland te bereiken. Houtgroep Nederland leed door de wispelturige houtmarkt over 1995 een verlies van – 2 miljoen. Vanwege de lange vorstperiode waagt de onderneming zich niet aan een voorspelling voor dit jaar.

Geveke heeft Isotron Systems overgenomen. De transactie kwam tot stand door overname van het belang van NPM en Equivest, totaal 60 procent, in Isotron. Het handelsbedrijf in onder andere grondverzetmachines verwacht dat door de overname synergie-voordelen ontstaan tussen het eerder verworven bedrijf Multitechnic. De overnamesom is in contanten voldaan. Door de eerste goede maanden van 1996 zal het resultaat bijna zeker boven dat van 1995 komen te liggen.

RTP Elektrotechniek uit Druten heeft over 1995 een omzet gerealiseerd van – 18,8 miljoen. Het netto operationele resultaat over dit bedrag bedroeg – 400.000. De omzetgroei komt volgens de onderneming door meer industriele turnkey-poen. Voor 1996 wordt een omzet verwacht van – 16 miljoen met een resultaat dat tenminste gelijk is aan dat van 1995.

Bouwcentrum EPN (Energie Prestatie Norm) is de naam van de nieuwe onderneming die door PRC bouwcentrum en Meurs Milieumanagement is opgericht. Het nieuwe bedrijf voert voor ondernemingen in de bouw de EP-berekening uit volgens het Bouwbesluit. In het besluit is vastgelegd dat voor elke nieuwbouwaanvraag een energieprestatiecoefficient wordt bijgesloten met als doel het energieverbruik te verminderen. In een ander bericht meldt men dat de fusie tussen PRC en Bouwcentrum boven verwachting is verlopen. Na 9 maanden hebben omzet en resultaat zich ontwikkeld volgens de verwachtingen. De stelling “laat een plus een maar eens twee zijn” lijkt uit te gaan komen, iets dat bij een fusie over het algemeen niet het geval is.

Reageer op dit artikel